Kapcsold ki, hogy kikapcsolhass!

A POSZT és a mozgalom kampánya a kulturált mobilhasználatért.

Mozgalmunk a POSZT-ON

A Pécsi Országos Színházi Fesztiválon, azaz a POSZT-on is feltűnt a mozgalmunk. A minőségi időtöltés és az online – offline jelenlét helyes arányban tartása mellett itt a kulturált mobilhasználatot népszerűsítettük.

A kampányhoz Csákányi Eszter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja is csatlakozott, így a fesztivál ideje alatt gyakran hallható a színházak előtti közterületeken, illetve az előadásokat megelőzően, amint a művésznő arra kérte a nézőket, hogy kapcsolják ki a mobiljukat, hogy maguk is kikapcsolódhassanak.

Csákányi Eszter számára különösen fontos ez a téma. Véleménye szerint, ha egy színházi előadás leköti a nézők figyelmét, nincs szükség kijelzőkre. Ugyanakkor az alapvető szabályokat be kell tartani, ha pedig nem megy, akkor be kell tartatni! Színházban telefonozni tiszteletlenség; a színházi létezésnek is megvannak a szabályai. Aki a mobilhasználattal behozza a civil életet az előadásra, talán nincs még felkészülve az élményre, amit a színház nyújthat neki. Nem meglepő, hogy előfordult már néhányszor, hogy jelenet közben kiszólt a színész, amikor megcsörrent a telefon: „Tessék csak befejezni, megvárom!”

Van egy jó ötlete? Vagy együtt akciózna a mozgalmunkkal?

G-VW0EZVRTES